گفته میشود پیچیدگی بدافزار فلیم به حدی است که احتمالا یک دولت پشت آن قرار دارد
سازندگان بدافزار "فلیم" (Flame)، که با حمله به کامپیوترهایی در چند کشور، از جمله ایران و اسرائیل به جمعآوری اطلاعات میپرداخت، با فرستادن دستور "خودکشی"، آن را از برخی کامپیوترهای آلوده پاک کردهاند.
شرکت امنیت کامپیوتری "سیمانتک" (Symantec) با طعمه قرار دادن بعضی از کامپیوترهای آلوده، موفق به تحت نظر گرفتن فعالیتهای این بدافزار و ردیابی فرمان خودکشی شده است.
کارشناسان میگویند ساختار و نحوه عملکرد "فلیم" به حدی پیشرفته است که ساختش نمیتواند کار هکرهای مستقل باشد و احتمالا با حمایت دولتی خلق شده است.
شرکت سیمانتک اعلام کرده است که در بعضی از کامپیوترهایی که به "فلیم" آلوده شده بودند، رد فرمانی فوری از طرف سازندگانش را پیدا کرده اند که "برای پاک کردن کامل بدافزار "فلیم" از روی کامپیوترها طراحی شده بود."
این دستور ضمن پاک کردن بدافزار، جای آن را با اطلاعات مخدوش پر میکرده است تا تحقیقات احتمالی را خنثی کند.
سیمانتک در وبلاگش نوشته است: "این دستور میخواهد هیچ ردی از آلودگی پشت سرش باقی نماند."
کارشناسان رمزنگاری میگویند "فلیم" اولین بدافزاری است که بر اساس یک تکنیک رمزگذاری غیر قابل تشخیص که نخستین بار در سال ۲۰۰۸ معرفی شده بود به جعل گواهینامههای دیجیتال و گسترش خود میپردازد.
مارک استیونس، از موسسه تحقیقاتی سیدبلیوآی نوشته است: "طراحی این بدافزار از به کارگیری رمزنگاران بسیار خبره و تراز اول جهانی حکایت می کند."
این یافتهها گمانهزنیهایی را که ساخت "فلیم" را به یک دولت منتسب میکرد تقویت میکند.